Mariska Benedict-Neuwirth (Kynologisch instructeur & hondengedragstherapeut)

Als gediplomeerd kynologisch instructeur heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Na mijn HBO-studie te hebben afgerond ben ik in het bedrijfsleven terecht gekomen en heb zo’n twintig jaar met veel plezier gewerkt. Alleen bleef mijn passie liggen bij opvoeden en verzorgen van onze honden.

Wij hebben een blonde Labrador, Tess van 9 jaar en een Berner Sennen, Rose van 2 jaar. Toen de pup in ons werkende gezin kwam, was het lastig om opvang voor haar te vinden, je wilt de pup immers liever niet naar een kennel of pension brengen, zeker niet in de eerste belangrijke maanden van haar leven. Zo is het idee ontstaan om met de Gooische Hond te beginnen.

Ik vind het belangrijk om honden een diervriendelijke en duidelijke omgeving te bieden, waarin ze zich veilig voelen en met zelfvertrouwen de wereld in leren kijken. Via training en socialisatie leren honden om mee te draaien in onze menselijke maatschappij. Daarnaast vind ik het belangrijk dat honden vooral ook nog hond mogen blijven: lekker spelen en ravotten met soortgenoten.

Ik geloof in een liefdevolle, maar consequente benadering van honden, waarbij de beloning van positief gedrag van de pup het belangrijkste instrument is.

 

Marissa Brenker (Kynologisch instructeur & hondengedragstherapeut)

Marissa Brenker woont met haar partner en 2 zoontjes in Almere en verstrekt het team van de Gooische Hond sinds maart 2017. Op haar 15e is ze begonnen in een supermarkt en is in 10 jaar doorgegroeid tot assistent supermarktmanager, maar toch wilde ze iets anders gaan doen en van haar passie haar werk maken. Ze heeft zelf twee Engelse Bulldoggen genaamd Sumo & Sushi en twee Maine Coon katten. Ze heeft een dierenfotografie cursus gevolgd, een HUS-opleiding gedaan, de kynologische instructeurs opleiding en de opleiding tot gedragstherapeut succesvol afgerond . Daarnaast is ze in haar vrije tijd vooral bezig met het bouwen van een eigen huis, boeken lezen en vooral ravotten met haar kinderen. 

Romy van de Mheen  (kynologisch instructeur)

Mijn naam is Romy van de Mheen en ik werk sinds de zomer van 2019 met plezier bij de Gooische Hond. Vanaf 2020 heb ik mijn diploma kynologisch instructeur behaald en geef sinds dien ook cursussen.  Ik woon samen met mijn man (en een australian shepherd) in bunschoten-spakenburg. Na 2 jaar in Eemnes te hebben gewerkt ben ik nu te vinden in Almere. Met plezier ga ik naar mijn werk om de honden te verzorgen en ontzettend veel met ze te knuffelen!

Aurelia Wijkstra

Mijn naam is Aurelia Wijkstra, ik ben 28 jaar oud en werk sinds 3 juni 2021 bij de Gooische Hond als medewerker op de uitlaatservice en de puppycreche.

Ik kom oorspronkelijk uit Almere, maar woon nu in Weesp.

Ik heb Dierverzorging Management gestuurd op het Groenhorst College (nu Aeres) in Almere. Hier ben ik in 2015 afgestudeerd.

Ik heb altijd al geweten dat ik met dieren wilde werken en dan vooral met honden! Ik ben een enorme hondengek en geniet van alles wat met honden te maken heeft. Van het opvoeden en verzorgen tot het knuffelen en trainen, bij alles wat ik doe word ik heel gelukkig.

Zelf heb ik 2 honden, Bibi een Podenco mix uit Spanje van 8 jaar & Daiya een Friese Stabij van 4 jaar.

Met Bibi train ik gehoorzaamheid, omdat wij het heel leuk vinden samen lekker intensief bezig te zijn en graag nog steeds werken aan onze band. Bibi wilt heel graag voor mij werken en zo hebben we lekker wat qualitytime samen.

Met Daiya train ik actief in de agility en wij worden daar allebei heeeeel erg vrolijk van! We zijn een goed team en ik vind het gaaf om te zien hoe we elke les weer beter worden. Ook voor Daiya vind ik het belangrijk dat er qualitytime is en dan is het ook nog eens iets waar we beide enorm veel plezier aan beleven!

En met hetzelfde plezier zorg ik goed voor de honden die in Almere op de dagopvang of vakantieopvang komen, aan knuffels en aandacht komen ze niks te kort!

Floor Dubois

Mijn naam is Floor Dubois en ik werk sinds februari 2022 met enorm veel plezier bij de Gooische Hond Almere. Ik ben studente aan de HBO-opleiding Diergezondheid en Management en ik heb een grote passie voor dieren. Ik woon momenteel in Dronten, waar ik samen met mijn gezin zorg voor mijn hond, kat, parkieten en vissen. Je kan wel zeggen dat ik van bijna elke diersoort houdt. Vanaf jongs af aan ben ik opgegroeid met dieren, waardoor ik uiteindelijk besloot hierin verder te studeren en werken. 

Mijn passie heeft altijd al gelegen bij dieren en creatief bezig zijn en op lang termijn is mijn doelstelling om fysiek met dieren te werken en ondertussen mij kennis over graphic design en marketing toe te passen in de praktijk. 

Ik hoop in de komende jaren meer te leren over hondentraining en trimmen, maar tot die tijd houd ik me actief bezig met mijn kennis over dieren uitbreiden en natuurlijk het knuffelen, lopen en spelen met mijn eigen hond en de honden bij de Gooische Hond.

Jimmy Vermie

Ik ben Jimmy Vermie en ik ben woonachtig in Amsterdam 

Ik werk met veel plezier sinds eind februari 2022 voor Gooische Hond. 

Hiervoor heb ik 5 jaar voor een honden uitlaatservice gewerkt in Amsterdam.

Maar na die 5 jaar wilde ik ergens anders ervaring/kennis  op doen en dat werd Gooische Hond in Almere.

Ik heb zelf een labrador van 6 jaar oud en ik ga graag met haar van alles doen! Bijvoorbeeld lekker naar het park bij mij in de buurt of ik rij met me auto onder andere naar het Twiske. Waar ze lekker kan rennen en kan zwemmen waar ze ontzettend plezier van heeft.

Heb als opleiding dierenverzorging gedaan in Alkmaar en ik wist al vanaf het begin dat ik iets met honden wilde gaan doen.

Want honden zijn mijn passie en vind het leuk om met ze bezig te zijn, en ik wil zo veel mogelijk van ze weten.

Brigitte Alvares-Goede

Mijn Naam is Brigitte Alvares-Goede, getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen.

Ik werk sinds mei 2022 met heel veel plezier bij Gooische Hond Almere.
Het werken met honden is altijd een droom van mij geweest dat nu is uitgekomen. Wij hebben thuis altijd alle soorten huisdieren gehad waarbij verschillende soorten honden rassen.

Nu is hond Pablo, een Rhodesian Ridgeback van 1.5 jaar, in ons midden. Wij zijn stapel gek op hem en is mijn liefde voor honden nog meer versterkt. Vooral het samen trainen / het leren lezen en het begrijpen van je hond is elke dag weer een uitdaging en een feestje. Zelf wil ik ook nog heel veel leren zodat ik mijn passie en ervaringen kan en weet over te brengen aan de mensen en hun lieve viervoeters.

Met de honden op de opvang is het elke dag weer leuk en gezellig vooral om ze een warm thuis te bieden als ze aan ons toevertrouwd worden .

Chantal

Hoi, ik ben Chantal, 33 jaar en werk sinds maart 2022 bij de Gooische hond. 

Op mijn 18de ben ik de opleiding hondentrimmen gaan doen en ben sinds die tijd ook al actief in het trimmen van honden. 

3 jaar geleden ben ik vanuit Brabant naar Lelystad verhuisd en heb daarna ook de opleiding tot kynologisch instructeur gedaan. 

Met veel plezier kan ik bij de gooische hond alle aspecten van het vak uitoefenen, dit maakt het voor mij de leukste baan ooit!

Zelf heb ik 2 honden, een duitse dog en een mini kruising. 

Verder zet ik mij in voor dier en natuurorganisaties om zo de wereld een stukje mooier te maken.

In mijn werk vind ik het belangrijk dat de honden zich geliefd en veilig voelen, positieve benadering is hierbij altijd mijn uitgangspunt.

Want zeg nu zelf, met honden knuffelen is altijd een leuke bezigheid!