In een reguliere kennel of hondenopvang heb je kamers waar meerdere honden bij elkaar los zitten met een buitenverblijf eraan vast. Hier kunnen honden zelf naar buiten op een betonnen vloer. Sommige honden kunnen hier veel stress door ervaren als er honden naar buiten worden gebracht naar de uitlaatvelden en is het geblaf soms oorverdovend. Bij Gooische Hond Almere hebben wij ook kamers, maar dan zonder een buiten kennel. In de kamers verblijven er maximaal 5 honden. 2/3 in de bench en 2 honden los. De jongere honden die elkaar blijven uitdagen om te spelen, verblijven in een bench om meer rust en veiligheid te creëren. Honden die nooit naar een opvang zijn geweest ervaren meer stress en is het belangrijk dat ze zich veilig voelen. Naarmate de hond vaker naar de opvang wordt gebracht, des te meer hij eraan gewend raakt en dan ook sneller zijn/haar rust kan pakken. 

De honden gaan in groepen (roedels) naar buiten. Deze groepen worden per dag gemaakt zodat elke hond zich op zijn gemak voelt in de groep. Over het algemeen hebben we drie groepen:

1. Pups ( 9 weken tot circa 6 maanden )

2. Pubers / jong volwassenen ( 6 maanden tot 5/6 jaar )

3. Ouderen ( 6 jaar en ouder )

We kijken niet alleen naar leeftijd, maar ook naar grote en energie van de hond. Tevens kijken we ook naar het gedrag van de honden. Jonge reutjes kunnen vaak nog hoog in hun hormonen zitten waardoor ze alleen nog maar gefocust zijn op teefjes. Hierdoor spelen ze niet meer maar willen alleen nog maar rijen. Om ongemakken bij de honden te voorkomen kunnen we een bepaalde groep in tweeën splitsen, aangezien het grote uitlaatveld in is opgesplitst door middel van een hek. Indien de hormonen ervoor zorgen dat reutjes anders teefjes gaan beschermen, kunnen wij vragen uw hond chemisch te castreren. 

De honden gaan om 7:15 naar buiten en zijn gemiddeld 1,5 uur buiten. Daarna gaan ze twee uur naar binnen en mogen daarna weer 1,5 uur buitenspelen. Uiteraard houden we rekening met het weer. Omdat de honden voor langere tijd naar buiten mogen, zijn ze lekker moe en kunnen dan heerlijk uitrusten in 1 van de 15 kamers. Doordat de honden overdag genoeg worden uitgedaagd om te spelen, ervaren ze minder verveling en zijn ze ook rustiger binnen.